Europæisk Kulturhovedstad 2017

Temaet for Aarhus og Region Midts status som Europæisk Kulturhovestad 2017 er Rethink.
At gentænke er en naturlig del af mit arbejde. Det viser jeg på tre fokusudstillinger i mit værkstedsgalleri Formuleret i 2017. 


Maj-juli 2017 // Rethink – Form

Den personlige kopHvilken form har den perfekte kaffekop? Skal hanken være bred eller smal, sidde foroven eller nederst? Ninna har igennem flere år udviklet Den Personlige Kop, også kendt som Tirsdagskoppen, en serie hvor alle kopper er forskellige. Det giver dig mulighed for at vælge din egen personlige, unikke kop. Til fokusudstillingen har Ninna fyldt et helt rum med forskellige kopper.

RotundeAugust-september 2017 // Rethink – Function

Det funktionelle er helt centralt i Ninnas arbejde. Det har det i hvert fald været indtil nu. Efterhånden som hun har arbejdet mere intenst med udtrykket, er det blevet interessant for hende at se hvad leret kan, når det ikke er bundet af funktionelle krav. Derfor har hun, med udgangspunkt i sit øvrige arbejde, arbejdet med nye keramik vægrelieffer.

Oktober-november 2017 // Rethink – Material

Gellerup, sortByen er fyldt med materialer og i en række forskellige værker bruger Ninna nogle af disse materialer. Det kan være mursten fra den nedrevne Skt. Annagade Skole, eller asfalt fra Gelleruparken. I efteråret 2017 præsenterer Ninna en ny serie med et lokalt materiale. Materialet skal testes og formen på keramikken tilpasses, så materialet udvælges i juli 2017. 

De tre fokusudstillinger finder sted i værkstedsgalleriet Formuleret i Jægergårdsgade, Aarhus.