Ætlinge, soloudstilling i København

15/9 2012

I september 2012 havde jeg soloudstillingen Ætlinge i Danske Kunsthåndværkeres projektrum Officinet i Bredgade i København. Nedenfor er information om udstillingen. 

Officinet, Replika Officinet, udkigOfficinet, Ukultiveret Officinet, Oblique Officinet Officinet, Limfjord Officienet, Wayward og Forskel

 

Ætlinge

påvirkning og prægning

 

Det er ret enkelt. 
En krukke er en krukke. En vase er en vase. En skål er en skål.

Philip Rawson har skrevet en bog kaldet "Ceramics". I denne bog har han et skema, der viser udviklingen af funktionelle keramiske former. Urformen er en lille skål; en klump ler med et hul i.  Herfra har Philip Rawson delt udviklingen op i tre grundformer: krukken, cylinderen og skålen. Ud fra disse former er der udviklet alverdens variationer over funktionelle former. Formene har ændret sig, alt efter hvilken kultur de blev lavet i - men grundformerne er de samme.

For mig er denne enkelthed i morfologien spændende, for det betyder at de detaljer jeg tilfører en form -  der gør den til sin egen, min egen - er enormt vigtige. Det personlige udtryk bliver altafgørende. For at keramikken skal have sin berettigelse, skal den være beslægtet med mig.

En skål er en skål - men den kan også være egensindig, ukontrolleret og elegant på samme tid.
En vase er en vase - men den kan også gengive den fornemmelse, der var en stor del af ens barndom.
En krukke er en krukke - men den kan også fortælle om styrken i forskelle.

Keramikken er mit sprog, min stemme. Når jeg udvikler nye former og objekter, er der altid en del af mig i dem, de er beslægtede med mig. På Ætlinge viser jeg forskellige grene af min identitet, min baggrund. Brudstykker af min verden. 

Jeg viser min æt.

Værker i udstillingen

Descendents - Tekst af Julian Stair fra katalog

Besku mig - brug mig! Tekst af Lisbeth Tarp fra katalog

Invitation til udstillingen