Foredrag og undervisning

 

Foredrag

pensel på vase

I øjeblikket udbyder jeg tre forskellige foredrag:

Formudvikling - Arbejder du med udvikling af form - eller skalber du på anden måde? Så er dette foredrag et indspark til udvikling af dit personlige udtryk. I foredraget fortæller jeg både om hvordan jeg selv udvikler mit formsprog, giver eksempler på hvordan andre keramikere arbejde og giver bud på forskellige redskaber til at udvikler form. 
Foredraget henvender sig både til begyndere og øvede!

Hvordan jeg blev kunsthåndværker - et foredrag der fortæller om min egen udvikling til professionel kunsthåndværker samt om hvordan mit arbejde har udviklet sig - og bliver ved med at udvikle sig.

Kawai's husMingei bevægelsen i Japan - et foredrag om Mingei bevægelsens udvikling i Japan og om hvordan jeg bruger viden om Japan i mit eget arbejde.

Jeg har bl.a. holdt foredrag på Skals Højskole, Hadsten Højskole, Aarhus Kunstakademi, Engelsholm Højskole, Eriksminde Efterskole og Y'smenette i Lemvig.
Hvert foredrag varer 1 time med plads til spørgsmål bagefter. Et foredrag koster 1800 kr. + kørsel.

Kontakt mig gerne for at høre mere om de enkelte foredrag.

 

Undervisning

Jeg har undervist på bl.a. Kunstakademiets Designskole, Bornholm, Eriksminde Efterskole, Engelsholm Højskole, Aarhus Kunstakademi, FOF i Aarhus og VUC i Skanderborg.

I øjeblikket tilbyder jeg følgende workshop i mit værkstedsgalleri Formuleret i Jægergårdsgade i Aarhus:

Workshop billede

Workshop i Formuleret
Med afsæt i enkle grundformer, udforskes hvordan små detaljer gør en stor forskel i det færdige helhedsindtryk.
Jeg giver et lille oplæg om form og forskellige udtryk som inspiration til at lave jeres eget personlige udtryk på enkle former som vaser, kopper og små skåle.
Der vil blive arbejdet med pladeteknik og kvætsning i workshoppen som f.eks. kan bruges som firmaevent, til venindeaften eller polterabend.
Henvender sig både til dem der aldrig har rørt ved ler og dem der kan noget i forvejen.
Efter workshoppen brænder og glaserer jeg keramikken som kan hentes 14 dage senere.

Pris
2,5 time: 400 kr./pr. person
1,5 time: 270 kr./pr. person
Prisen er inklusiv materialer og brænding.
Minimum 6 deltagere. 

Som udgangspunkt foregår workshoppen udenfor Formulerets åbningstider


Kirsten Jäger, lærer på Eriksminde Efterskole:

"Vi hyrede Ninna til at komme her på efterskolen, for at fortælle vores elever om kunsthåndværk, keramik og hvordan man evt. kunne uddanne sig i dette regi.
Ninna kom og indtog rummet og eleverne ved første øjeblik. Hun præsenterede sig selv, sine tanker og sit keramiske udtryk via ordet, powerpoint show og en udstilling af hendes keramik.
Jeg vil særligt fremhæve Ninnas evne til at perspektivere eget liv og virke ud i en større diskussion om kunst og kunsthåndværk på verdensplan i en særdeles struktureret og velforberedt ramme.
Super aften!"